Aangepaste bushaltes

Sweensstraat
29/04/2018
Bruisend Dorpshart
30/04/2018

In 2010 is de gemeente begonnen met het aanpassen van de bushaltes. Dit werd gesubsidieerd door de provincie als de klus vóór 2012 klaar zou zijn. Onze gemeente heeft keurig binnen dit tijdspad gewerkt.

Het gehandicaptenplatform heeft steekproefsgewijs de haltes gecontroleerd en was zeer tevreden over het geleverde werk. De halte aan de Europalaan werd met een feestelijk tintje officieel in gebruik genomen. Aangepaste bushalteKlik voor vergroting één kanttekening heeft het platform wel. De haltes en de bussen zijn nu toegankelijk, maar de chauffeurs mogen officieel de rolstoeler of moeders met kinderwagens niet de helpende hand toesteken, omdat zij hun stoel niet mogen verlaten.

Gelukkig zijn er chauffeurs die deze regel toch willen overtreden maar zij hoeven het niet. De passagier met een beperking is dus vaak afhankelijk van de goodwill van de medepassagiers. Maar als het goed is zullen er steeds meer bussen voorzien gaan worden van een automatisch uitklapbare oprijplank.Ook is het lastig wannneer de plaats voor de rolstoeler al bezet is en er dus op de volgende bus gewacht moet worden. In een stad is dat nooit zó lang maar in de buitengebieden rijden er minder vaak bussen.

De toekomst zal uitwijzen hoe toegankelijk het openbaar vervoer uiteindelijk is.