Film toegankelijkheid

Molenwijck
16/05/2018
De sociale bewegingskaart
28/05/2018

Er was een start gemaakt met het schrijven van een filmscript dat de toe- en ontoegankelijkheid binnen onze gemeente in beeld brengt.

Omdat er binnen de kernen van onze gemeente nog zoveel veranderd gaat worden is het verwezenlijken van deze film voorlopig in de ijskast gezet.

Wanneer de film klaar is kan hij gebruikt gaan worden tijdens het scholenproject “Drempels”.
Ook bij presentaties waarbij toegankelijke en ontoegankelijke situaties belicht worden kan de film als ondersteuning dienen.

Nu mogen we gebruik maken van de film toegankelijkheid Entree, uit Oosterhout.

Film Toegankelijkheid

Andere videos over toegankelijkheid

Reizen met OV

9292 reist met je mee

Toegankelijk plannen, reizen en betalen

Voor toegankelijk vervoer van mensen met een WMO-indicatie heeft Translink het gebruik van een gecombineerde pas mogelijk gemaakt, waarmee zowel de WMO-taxi als het openbaar vervoer betaald kan worden. Zorgen dat de reiziger verschillende vervoersvormen gemakkelijk kan combineren is iets waar Translink sterk op inzet.

9292.nl

Plannen met OV

9292 reist met je mee

Toegankelijker reizen door nieuwe OV Reisplanner

9292 lanceert een speciale OV Reisplanner voor toegankelijk reizen. Met deze planner kunnen mensen met een functiebeperking hun OV-reis gemakkelijk plannen op (rolstoel)toegankelijkheid van haltes en voertuigen.

9292.nl

Marc de Hond

Marc de Hond

Marc de Hond is een inspirerend spreker.

Hij vertelt bevlogen en vol humor over leven met een handicap & toegankelijkheid. “Die rolstoel? Dat is niet het probleem. Dat is de oplossing! Zonder rolstoel zou ik overal heen moeten kruipen.” “Vroeger checkte ik altijd vooraf of het restaurant wel goed toegankelijk is en een invalidentoilet heeft. Inmiddels laat ik me daar niet meer door tegenhouden. Ik durf te improviseren.”

 

marcdehond.nl

Onder ons, Serie toegankelijkheid

Brabant staat bekend als een gastvrije en toegankelijke provincie. Maar hoe werkt dat nou in de praktijk? Ook in Brabant zijn diverse acties om aandacht te vragen voor toegankelijkheid.

1

4

2

5

3