Kasteelweide

Castellanie
25/04/2018
Sweensstraat
29/04/2018

Na jaren van voorbereiding, waarbij wij intensief betrokken waren, heeft de gemeente van het weiland naast het kasteel in Loon op Zand een evenemententerrein gemaakt.

Vooral als het voor en/of tijdens een evenement regende, kon men met een rolstoel e.d. niet deelnemen door spoorvorming, modder en wateroverlast. Wij hebben onze inbreng gegeven en hebben ook samen met de gebruikers (o.a. de organisators van het Kroakfestival, de dag van Loon, de eigenaren van de Kiosk) om de tafel gezeten om zo tot een evenemententerrein te komen dat voor iedereen goed bruikbaar zou worden.

Wij waren dan ook zeer verbaasd dat het terrein toch niet toegankelijk was voor rolstoelgebruikers. Met de te steile opritten waren wij uiteraard niet blij.

Wij hebben niet opgegeven en zijn weer in onderhandeling gegaan om tóch alsnog een paar aanpassingen te laten verrichten. De opritten zijn ondertussen verlengd, zodat ze veilig te nemen zijn. Hoe de ondergrond (gras) zich in de toekomst zal houden vragen wij ons af. Ook hier hadden wij andere suggesties voor.Verder is de Kasteelweide een mooi evenemententerrein en we hopen dan ook dat het vaak als zodanig gebruikt zal worden.